Polietilena – PE

Polietilena – PE

Acest tip de material are rezistență ridicată la agenți chimici, absoarbe foarte puțin apa și are bune proprietăți electrice. Este utilizat în mod obișnuit la temperaturi între -40oC și +80oC și este rezistent la apă, soluții saline, acizi, alcali, alcool și petrol. PE este insolubil în toți solvenții organici sub 60oC.

Folosirea anumitor tipuri de PE de înaltă densitate este permisă la producerea rezervoarelor de ulei-carburant și la canistre de combustibil.

PE este inodor, insipid, inofensiv din punct de vedere fiziologic și este potrivit pentru utilizarea în industria alimentară.

Este de asemenea ușor de sudat, folosind sisteme tradiționale de sudare. Deoarece este nepolar și nu foarte adeziv, PE este greu de lipit și de ornamentat.

Suprafețele polietilenei pot fi imprimate, vopsite sau lipite folosind adezivi de contact, însă doar după o tratare prealabilă prin oxidare în plasmă sau descărcare luminescentă, flacără oxidantă, ozon sau printr-o soluție de acid cromic. La prelucrarea polietilenei, trebuie avut în vedere să nu se supraîncălzească materialul.

 

Arii de utilizare:

În sectorul mecanic, chimic, electric, publicitar și alimentar, sub formă de produse semifinite pentru prelucrare, cum ar fi: plăci, bare, tuburi și cilindri. Acest material este utilizat la fabricarea echipamentelor pentru industria chimică, recipienți și rezervoare, linii de încărcare și jgheaburi, componente pentru pompe, elemente de alunecare, cilindri, roți, linii de ghidaj și blaturi de tăiere

Contact

va rog sa ne lasati un mesaj

Se trimit datele

©2019   Favicon  www.vulconplast.ro

Web Design Ecommerce Web Design by www.MediaPixel.eu

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/vulconpl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4339