Polipropilena – PP

Polipropilena – PP

Polipropilena are excelente proprietăți electrice și chimice, o bună rigiditate și soliditate. Este utilizată în mod obișnuit la temperaturi între +5oC și +90oC. Are rezistență ridicată la agenți chimici și poate fi sudată.

Pe de altă parte, nu este foarte rezistentă la abraziune și la agenții atmosferici. Este un material termoplastic, semi-cristalin precum polietilena, dar este mai rezistent și mai rigid și se topește la temperaturi mai ridicate, chiar dacă are o densitate mai scăzută.

Fiind nepolară, polipropilena este foarte rezistentă din punct de vedere chimic. Își menține proprietățile de rezistență până la 120oC în prezența unor soluții apoase care conțin săruri, acizi și alcali puternici. Este predispusă la atacul agenților oxidanți puternici, precum acidul nitric și halogenii, la temperatura ambientală.

Este disponibilă în formulări care îmbunătățesc materialul PP-s cu rezistență la foc.

Talcul este unul dintre agregatele cel mai des folosit în PP. Acesta îî favorizează rigiditatea, stabilitatea dimensională, rezistența la temperaturi ridicate și proprietățile de alunecare; de asemenea, acționează ca un agent de cristalizare. Printre dezavantajele asocierii cu talcul se numără: o scădere a rezistenței la impact la temperaturi joase, o scădere la sudabilitate și la rezistența la oxidare la temperaturi înalte și formarea unor suprafețe mai opace.

 

Arii de utilizare:

În sectorul mecanic, aeronautic, chimic, electric și în construcții, în produse semifinite precum: țevi, conectori, plăci, bare solide și profile. PP este utilizată la fabricarea rezervoarelor, componentelor de diverse utilaje, exhaustoarelor, părților de pompe submersibile, inelelor, flanșelor, roților de transmisie și roților dințate.

Contact

va rog sa ne lasati un mesaj

Se trimit datele

©2019   Favicon  www.vulconplast.ro

Web Design Ecommerce Web Design by www.MediaPixel.eu

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/vulconpl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4339